Van Dijke verliest leiderstrui in de Tour de l'Avenir

Mick van Dijke uit Colijnsplaat is niet langer de leider in de Tour de l'Avenir. De wielrenner uit Colijnsplaat kon de besten niet volgen tijdens de eerste aankomst bergop.

Mick van Dijke is de leiderstrui in de Tour de l'Avenir kwijt (foto: ANP)

Van Dijke (20) reed sinds maandag in de gele leiderstrui. De Noor Tobias Halland Johannessen won de bergrit naar Grand Colombier en is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Trots

Van Dijke kijkt vol trots terug op de afgelopen dagen. "Ik heb vijf dagen de leiderstrui gedragen. Ik ben heel trots op mezelf. Het is alleen jammer dat ik geen ritwinst gehaald hebt, maar ik heb laten zien dat ik er sta. Zeker in dit deelnemersveld, waar veel renners al prof zijn."

In de etappe naar de Grand Colombier verzette Van Dijke veel werk. Hij had als taak om zijn ploeggenoot Gijs Leemreize goed af te zetten bij de klim. Dat lukte. Leemreize was de beste Nederlander in de rit op de vijfde plaats.

Van Dijke eindigde zelf als 39e op 6.49' van Johannessen. In het algemeen klassement staat van Dijke nu twaalfde met een achterstand van 6.02' op de Noor.

De Tour de l'Avenir is een landenwedstrijd voor renners tot 23 jaar en duurt nog tot en met zondag.

Deel dit artikel:

Reageren