Vlissingse samenwerking leidt tot EP Fuego

Drie muzikanten uit de Zeeuwse rap- en hiphopwereld hebben de krachten gebundeld: Donson, Di'Same en Young Villian maakten samen de zomerse track 'Staycation'. Dat beviel zo goed dat ze besloten een complete EP te maken. Samen met producer Chello doken ze de studio in en het resultaat, de EP Fuego, is nu daar.

Vlissinger Donson werkte al nauw samen met producer Chello. Ze zochten naar mensen die openstonden voor een samenwerking en kwamen uit bij stadgenoten Young Villian en Di'Same. Van het één kwam het ander, zegt Donson: "We maakten samen de track Staycation en tijdens de clipshoot stond ik te praten en zei ik: waarom maken we niet gewoon een EP?"

De EP Fuego bestaat uit vijf nummers. Staycation gaat over een vakantie tijdens de lockdown. De andere nummers zijn meer gericht op vrouwen: "Een beetje clubmuziek is het. Zo van: 'ik vind jou wel een lekker ding, kunnen we niet effe babbelen en een feestje vieren met elkaar?"

Echte progressie

Er wordt veel muziek gemaakt in Zeeland, maar bekendheid krijgen buiten de provincie blijft iets lastigs. Donson: "Ik zie wel een echte progressie. veel artiesten worden steeds beter, de sound begint internationaler te worden.

Maar er zijn heel veel artiesten en probeer daar maar eens tussen te komen. We proberen het door keihard te werken, heel veel te releasen en samenwerkingen aan te gaan met artiesten die buiten Zeeland wonen, dat is een beetje de tactiek."

Donson legt de taktiek uit waarmee hij ook buiten Zeeland bekend wil worden

Young Villian - Donson - Di'Same (foto: Onbekend)

Meer over dit onderwerp:
Donson Young Villian Di'Same Chello
Deel dit artikel:

Reageren