Jongeren Wemeldinge willen eigen stuk strand om overlast te beperken, burgemeester reageert positief

Burgemeester Fons Naterop van Kapelle is positief over een plan van jongeren om een deel van het strand te beheren. Deze zomer sprak de Kapelse burgervader met een groep jongeren van 16 tot 19 jaar over de overlast op het strand. Door de jeugd zelf een deel te laten onderhouden moet de overlast voor andere strandgangers beperkt blijven.

Strand bij Wemeldinge (foto: Herman Clement)

Al geruime tijd zorgen jongeren voor overlast op het Oosterscheldestrand bij Wemeldinge. Geen eigen jeugd, zo benadrukte Naterop eerder deze zomer: het zou vooral gaan om inwoners uit buurgemeenten Goes en Reimerswaal.

Inhuur beveiligingsbureau

De gemeente Kapelle kan de situatie zelf met moeite de baas. Kapelle heeft voor dit deel van het gebied één boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) ter beschikking en heeft daarom een particulier beveiligingsbureau moeten inhuren.

De situatie is door de inhuur van beveiligers enigszins verbeterd, aldus de burgemeester. "Ik moet een groot compliment maken", zegt de burgemeester in het radioprogramma Zeeland Komt Thuis. Volgens Naterop zijn de jongeren goed aanspreekbaar en zetten ze bijvoorbeeld de muziek zachter als dat gevraagd wordt.

Mooi gebaar

De burgemeester zegt dat de jongeren zelf het initiatief namen. "Ze kwamen zelf met het idee om een deelstrandje te beheren, tegenover de recreatiewoningen van de Oesterbaai", legt Naterop uit. "Het is een heel mooi gebaar, dat jongeren ook zelf initiatief nemen en rekening houden met hun mede-inwoners. Als ze een deel van het strand zelf invullen en daarbij zoveel mogelijk overlast kunnen beperken, moet dat toch mogelijk zijn."

Voor het zover is wordt gekeken of het plan haalbaar is, aldus de burgemeester. In september gaat hij weer met de jongeren om de tafel zitten. Bij een positieve afloop, krijgen de jongeren volgend jaar een eigen stuk strand.

Burgemeester Naterop over het plan om jongeren een eigen stuk strand te geven

Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.

Meer over dit onderwerp:
Wemeldinge Overlast Jeugd Beveiliging
Deel dit artikel:

Reageren