Schouwen-Duiveland lanceert website over klimaatverandering

Wat betekent de klimaatverandering voor Schouwen-Duiveland? En wat kun je als inwoner doen tegen de gevolgen van de opwarming van de aarde? De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een website gelanceerd met lokale informatie over het klimaat.

Website toont gevolgen klimaatverandering voor Schouwen-Duiveland (foto: Omroep Zeeland)

De site laat onder meer zien waar in de toekomst wateroverlast te verwachten valt bij extreme regenval en wat de stijging van de zeewaterspiegel betekent voor de zoetwaterreservoirs op het eiland.

Op de site zijn ook de nodige filmpjes te zien waarin inwoners en toeristen aan het woord komen. Inspelend op hun vragen en opmerkingen wordt doorgelinkt naar andere websites met relevante informatie.

Bui in Scharendijke (foto: Elize IJzenbrandt)

"Wij willen als gemeente met deze site informeren, maar het is ook de bedoeling om bewoners en bedrijven te inspireren om na te denken over oplossingen," zegt verantwoordelijk wethouder Smit.

De site wordt bekostigd uit Brusselse subsidie. De gemeente ontwikkelde vanuit dat project eerder een klimaatspel en sinds vorig jaar staat in het Watersnoodmuseum een klimaatwand, speciaal bestemd voor een jonger publiek.

Meer over dit onderwerp:
klimaatwebsite
Deel dit artikel:

Reageren