Dorpsgemeenschap Sint-Annaland werft vrienden

"Toon je trots. Word vriend van Sint-Annaland!" Een flyer met die oproep is huis-aan-huis in het Thoolse dorp verspreid. De dorpsvereniging wil met het werven van vrienden meer inwoners betrekken bij haar werk.

De Dorpsgemeenschap organiseert tal van activiteiten in Stalland zoals welkomsbijeenkomsten voor nieuwe bewoners (foto: Dorpsgemeenschap Sint-Annaland)

Sint-Annaland kent al meer dan zestig jaar een zogenoemde Dorpsgemeenschap, die zich inzet voor de leefbaarheid van het dorp. Alle plaatselijke organisaties zijn lid van het platform, van de zangvereniging tot de zorginstelling en van de school met de bijbel tot de tafeltennisclub.

"We kregen van inwoners de vraag of ze ook lid konden worden van de Dorpsgemeenschap", zegt voorzitter Niels van Oudenaarde. "Het antwoord daarop was dus steeds 'neen', want alleen de clubs zijn lid."

Vrijwilligers hielpen deze zomer mee om Sint-Annaland groener te maken (foto: Dorpsgemeenschap Sint-Annaland)

Tom Poes heeft daarom een list verzonnen. Inwoners hebben vanaf deze zomer de mogelijkheid om vriend te worden, door jaarlijks een bedrag van 12,50 euro te sponsoren.

Alleen maar voordelen

Het mes snijdt volgens Van Oudenaarde aan meerdere kanten. "Wij krijgen extra inkomsten die we weer in het dorp kunnen investeren, maar bovendien wordt onze mailinglijst groter. We hebben veel vrijwilligers nodig voor onze activiteiten."

De voorzitter kan nog niet zeggen hoeveel vrienden de flyeractie tot nu toe heeft opgeleverd. "We moeten nog tellen, maar mijn gevoel zegt dat we al minstens honderd aanmeldformulieren hebben ontvangen."

Meer over dit onderwerp:
Dorpsgemeenschap Sint-Annaland
Deel dit artikel:

Reageren