Muis en Leeuw zorgen voor inspiratie nieuw boek

De avonturen van het duo Muis en Leeuw hebben een nieuw boek opgeleverd. In september komt Leon en Mikki, het eindeloze sprookjesboek uit. Josien de Graaf, de bedenker van Muis en Leeuw, zegt de personages te hebben gebaseerd op het duo van vroeger.

Muis en Leeuw zorgen voor inspiratie nieuw boek (foto: Omroep Zeeland / Clavis)

De Graaf schrijft toneelstukken en gedichten. Leon & Mikki, het eindeloze sprookjesboek is het eerste boek dat ze uitbrengt. In 1992 bedacht ze het duo Muis en Leeuw. De schrijver kon toentertijd waarschijnlijk niet bedenken dat zij de inspiratiebron zouden vormden voor een boek dat ze bijna dertig jaar later uit zou brengen.

Meneer Bril uit de kist

Het boek van De Graaf gaat over Leon en Mikki die op een regenachtige middag de zolder opruimen. Daar komen zij het grote spookjesboek tegen, waaruit de opa van Leon altijd voorlas. Ineens gaat de grote houten kist open. Meneer Bril komt tevoorschijn, die wel erg op de overleden opa van Leon lijkt. Als meneer Bril in de kist verdwijnt, besluiten Leon en Mikki hem te volgen.

Josien de Graaf vertelde eerder over haar boek in Zeeland Wordt Wakker.

Muis en Leeuw begonnen met de voorstelling Twee vingers in de pap, geschreven en geregisseerd door Josien de Graaf. De voorselling is meer dan 240 keer gespeeld in zowel Nederland als België op scholen en theaters. Bij Omroep Zeeland kregen Muis en Leeuw wekelijks een radio- en televisieprogramma. Mensen herinneren zich misschien nog wel de gevleugelde opmerking: "Het is leuk, het is erg leuk, het is te leuk, het is veel te leuk."

Meer over dit onderwerp:
Josien de Graaf Muis en Leeuw Leon en Mikki
Deel dit artikel:

Reageren