Nog één keer Maek 't mae's nae en Rinkriee: eerbetoon aan Eric Rotte op Omroep Zeeland

Omroep Zeeland zendt zaterdag om 17.00 uur eenmalig drie tv-programma's uit met Eric Rotte. De oud tv- en radiopresentator is vorige week onverwacht op 60-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Grijpskerke. Eric Rotte heeft tien jaar voor Omroep Zeeland gewerkt.

Eric Rotte in zijn programma Kookpunt (foto: Omroep Zeeland)

In 1998 maakte Eric Rotte de eerste aflevering van Kookpunt, een wekelijks programma waarin gekookt werd met Zeeuwse Streekproducten. Een programma dat door zijn markante afsluiting: 'Maek 't mae's nae', een eigen status verwierf.

Parodie op sterrenprogramma's

Rinkriee mee de sterren was een Zeeuwse parodie op de vele sterrenprogramma's. Bekende Zeeuwen, waaronder dijkgraaf Toine Poppelaars, burgemeester Marga Vermue en model Miranda Slabber streden daarin om de titel van beste ringrijder.

Haven 1151 liet hij zijn serieuzere kant zien. In het programma zagen we de de ins- en outs van de Zeeuwse havens. In deze aflevering staat Vlissingen centraal.

Niet alleen op Omroep Zeeland TV is een eerbetoon te zien. Charlotte Hamilton besloot een ode aan haar oom Eric en het programma Kookpunt te maken. Die video heeft ze op Facebook gedeeld.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren