Ries (11) en Hugo (12) runnen hun eigen antiekwinkel

Oude schilderijen, houten speelgoed en zilverén bestek: het is allemaal te vinden in de antiek- en kringloopwinkel van twee jonge ondernemers Ries Beijaard (11) en Hugo Wouters (12) in Middelburg. De spullen zijn voor het overgrote deel afkomstig van de overgrootvader van de twee jongens die vroeger op de Middelburgse rommelmarkt een antiekhandeltje had. De twee jongens nemen nu het stokje over.
Ries (11) en Hugo (12) runnen hun eigen antiekwinkel
Het idee voor een winkel kwam van de opa van de jongens. "Opa wilde alle spullen uit het huis, dan is het niet meer zo'n rommel", vertelt Ries. Maar ook omdat de familie graag het huis, wat nu de winkel is, wil verbouwen. En het is een bijzonder pand: het is de voormalige woning van Jacob Cats, de bekende dichter uit de 16e eeuw.

Afdingen

Het winkeltje in de Lange Noordstraat draait goed. Vooral de fietsen leveren een aardig zakcentje op voor Ries en Hugo. De jongens staan stevig in hun schoenen wanneer er over de prijs gepraat moet worden. "Soms probeert iemand heel erg af te dingen, maar dat gaat eigenlijk niet", zegt Ries. De jonge handelaren geven hun inkomsten niet meteen uit, ze willen namelijk graag sparen.
De openingstijden van de antiek- en kringloopwinkel staan op de Instagrampagina van de jonge ondernemers.
Dit is een bericht van WFM96.