Mountainbikester Anne Terpstra wint voor Nederland historische WK-medaille

Anne Terpstra is op het wereldkampioenschap mountainbike als eerste Nederlandse vrouw ooit op het podium geëindigd. De uit Zierikzee afkomstige Terpstra pakte de zilveren medaille in Italië. De winst ging naar de Britse Evie Richards.

Terpstra pakt zilver op het wereldkampioenschap mountainbike (foto: ANP)

Op het loodzware parcours in Val di Sole was Terpstra al snel bij de les. Na de eerste ronde lag ze op de vijfde plek, maar de zware beklimmingen lagen Terpstra vandaag goed. In de tweede ronde stootte ze al door naar plek drie. Toen moest ze alleen nog Richards en Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk voor zich dulden.

In ronde vier reed Terpstra ook de Française voorbij. In de laatste twee ronden bouwde ze haar voorsprong nog verder uit en zo kwam de zilveren medaille niet meer in gevaar.

Uitstekende vorm Terpstra

In 2019 werd Terpstra vierde op het WK. Met de vorm van Terpstra zat het al lange tijd goed. Na haar vijfde plek op de Olympische Spelen in Tokio pakte ze twee weken geleden ook al zilver op het Europees kampioenschap.

Milan Vader kwam ook in actie op het WK (foto: ANP)

Bij de mannenwedstrijd kwam Milan Vader uit Middelburg in actie. Hij eindigde op de tiende plek. Na een slechte start kwam hij daarna niet meer in het stuk voor. Daarnaast was er ook nog ander nieuws rondom Vader. De mountainbiker gaat volgend jaar hoogstwaarschijnlijk rijden voor Team Jumbo-Visma. Vader gaat het mountainbiken dan combineren met wegwielrennen.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee WK Anne Terpstra Mountainbike
Deel dit artikel:

Reageren