Milan Vader komt slechte start niet te boven bij WK mountainbike

Milan Vader is bij het wereldkampioenschap mountainbiken in het Italiaanse Val di Sole als tiende geëindigd. De Middelburger had een slechte start en bleef lang rond de vijftiende plaats hangen, maar wist in het tweede deel van de wedstrijd nog een top-tien notering te behalen.

Milan Vader kwam door een slechte start niet verder dan de tiende plek (foto: ANP)

Vader mocht van de voorste rij starten, maar leek zich bij de start te verschakelen, waardoor hij niet aan de kop van de wedstrijd reed. Hierdoor wist Vader dat het moeilijk ging worden om een mooie klassering te behalen. In de tweede en derde ronde verloor de Middelburger verder terrein op de koplopers. Vader bleef ronden lang rond de vijftiende plaats hangen, het lukte hem niet om de achterstand goed te maken.

In het tweede deel van de wedstrijd ging het stukken beter met Vader. Hij rukte nog wel enkele plaatsen op en kreeg aansluiting bij een groepje van vijf dat ging strijden voor de zesde plek. Vader eindigde als laatste van deze groep en daarmee kwam hij als tiende over de eindstreep. De tiende plaats is wel de beste klassering van Vader in het wereldkampioenschap ooit. Vorig jaar eindigde hij op de 23e plaats en in 2019 reed hij de wedstrijd niet uit.

Zwitserse zege

De wedstrijd werd al snel een duel tussen twee Zwitsers, die samen uitmaakten wie er met de wereldtitel aan de haal mocht gaan. Het was uiteindelijk Nino Schurter, die zijn achtste wereldtitel wist te pakken. Hij versloeg in de eindsprint zijn landgenoot Mathias Flueckiger.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
middelburg mountainbike milan vader
Deel dit artikel:

Reageren