Raadslid en journalist Wiert Omta (66) overleden

Wiert Omta is op 66-jarige leeftijd overleden. Omta zat de afgelopen zeven jaar voor de PvdA in de gemeenteraad van Goes en werkte lange tijd in de journalistiek. De Oud-Sabbinger was al lange tijd ziek en sprak daar open over via social media.

Wiert Omta tijdens interview Omroep Zeeland (foto: Omroep Zeeland)

Wiert Omta was betrokken bij de oprichting van RTV Rijnmond, leidde in Zeeland verslaggevers op bij TV Walcheren en richtte in Goes zijn eigen internetkanaal Goestig op.

Omta vertelde half juni openhartig over zijn ziekte tegen Omroep Zeeland. Vorig jaar zomer werd bij de politicus uit Oud-Sabbinge darmkanker met uitzaaiingen gediagnosticeerd. Hij onderging twee chemokuren, maar die hadden niet het gewenste effect. Een derde kuur zag Omta niet meer zitten.

Ik wil laten zien hoe de dood langzaam je leven inkruipt"
Wiert Omta

Omta plaatste confronterende foto's van zichzelf in een ziekenhuisbed en naakt zittend onder de douche. Omta wilde verslag doen van zijn ziekte. "Ik wil laten zien hoe de dood langzaam je leven inkruipt en daar een steeds reëlere optie wordt. Die openheid zoek ik wel bewust", vertelde hij in juni tegen Omroep Zeeland.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Beveland Oud-Sabbinge
Deel dit artikel:

Reageren