Zeeuwse Adrienne in Australië zat even in de stress

Tussen de drukke wegwerkzaamheden en het bijbehorende kamperen in de woestijn door, beleefde Adrienne Verburg afgelopen week stressmomenten in Australië. In het land zijn de laatste tijd weer meer coronabesmettingen, en twee gevallen kwamen dichtbij voor Adrienne. Voor Australische begrippen dan.
Adrienne bij het kampvuur
Adrienne bij het kampvuur © Omroep Zeeland
"Twee truckdrivers afkomstig uit New South Wales zijn positief getest op het coronavirus. Ze hebben gedoucht in een dorpje dat hier in de buurt is (op 105 kilometer rijden red.). Dus aardig wat mensen zaten in de stress, voornamelijk voor de aboriginals. Omdat er voor hen weinig medische hulp is." Verder heeft Adrienne weinig last van de stijging van het aantal besmettingen. "Dat is voornamelijk in het oosten. De grenzen zijn dicht, dus we zitten hier veilig."
De weg die Adrienne aan het opknappen is, is voor de aboriginals. "We zitten in the middle of nowhere. Er is niks. Ons kamp zit op 535 kilometer van ons huis. Met de auto doe ik daar tien uur over, dat zegt wel iets over de staat van de weg."
Adrienne Verburg vanuit Australië
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont. Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.