Zeeuwse Jan op Aruba houdt de depressies in de gaten

Vorige week meldde Jan Lamper dat op Aruba de coronamaatregelen weer aangescherpt werden, maar dat bleek van korte duur te zijn. Hoewel de ziekenhuizen nog steeds vol liggen en er nog altijd coronapatiënten overgevlogen worden naar Colombia, is de avondklok van vorige week alweer opgeheven.
ZIB Zeeuw in het Buitenland Jan
Jan Lamper, onze Zeeuw op Aruba © Omroep Zeeland
Lamper houdt de coronaontwikkelingen nauwlettend in het oog, maar er is nog iets waar hij zich mee bezig houdt dezer dagen: orkanen. "We hadden afgelopen maandag en dinsdag heel slecht weer. Storm, wegen kapot, straten onder water. Wat blijkt? Die depressie is de orkaan Ida geworden", vertelt hij in Zeeland komt thuis. Er zijn nog drie depressies die gevaarlijk in de buurt van Aruba komen. "We volgen ze hoor, ik kijk iedere dag even op internet waar ze zijn."
Beluister hier het volledige gesprek met Jan op Aruba:
Zeeuw in het Buitenland: Jan Lamper op Aruba
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van het pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.