Kilometerslange achtervolging in Zeeuws-Vlaanderen, man aangehouden in België

De politie heeft een verdachte kilometerslang met hoge snelheid achtervolgd tussen Axel en het Belgische Zelzate. De man zou donderdagavond de woning van zijn ex-partner in Axel hebben vernield. Dat gebeurde kennelijk al voor de tweede keer in een week tijd. Toen de agenten de aangifte opnamen, zagen ze de verdachte rijden.
Politieauto met zwaailicht
Een politieauto met zwaailicht © Politie Zeeland - West-Brabant
Ze besloten hem te volgen en gaven een stopteken. De verdachte stopte, maar toen een van de agenten hem wilde aanspreken, ging hij er vandoor. Wat volgde, was een achtervolging, die vanuit Axel over de Zuidsingel naar Westdorpe ging. Onderweg verloor de auto een band, maar de bestuurder reed gewoon door, met honderd kilometer per uur, in de bebouwde kom.
De man reed, achtervolgd door drie politieauto's, richting België. Hij reed zich in Zelzate vast op het terrein van een bedrijf aan de Karnemelkstraat. Zijn auto werd klemgezet en agenten probeerden hem uit zijn auto te halen. Dat lukte niet, de verdachte reed weer weg, waarbij hij een politieauto ramde en op een agent inreed. Zijn nieuwe vlucht was van korte duur, omdat hij tegen een boom reed. Hij is overgedragen aan de Belgische collega's, die hem hebben opgesloten.