Laatste pompoenseizoen is voor Charlotte's Pompoenfestijn aangebroken: 'Het is spijtig'

Van heinde en verre trok het pompoenfestijn mensen naar IJzendijke. Charlotte Doens organiseert het festijn dit jaar voor de 22e keer. Het is daarmee ook de laatste keer: "Helaas moeten we na dit seizoen stoppen. Dat is spijtig."

Op Charlotte's Pompoenfestijn zijn honderden soorten pompoenen te koop die Charlotte Doens zelf kweekt: "Daarnaast willen we laten zien wat je allemaal met een pompoen kunt doen. Pompoenpannenkoeken, pompoenlikeur, pompoenpittenkaas of pompoenlampen: je kunt echt heel veel maken van de pompoen."

Voor de coronatijd mocht Doens groepen mensen ontvangen, maar vanwege corona was dat niet meer mogelijk. "Het pompoenseizoen duurt maar drie maanden en juist van die periode moet ik het hebben. Het ziet ernaar uit dat er ook volgend jaar geen groepen zullen komen, dus het grote inkomen valt daarmee weg."

Charlotte Doens op Charlotte's Pompoenfestijn (foto: Omroep Zeeland)

Om langer door te kunnen gaan, wilde ze een horecavergunning krijgen: "Dan zou ik een theetuin met high tea of tapas kunnen beginnen. Helaas heeft de gemeente dat verzoek afgewezen, dus er zit niets anders op dan te stoppen."

Dat doet pijn: "Veel mensen komen hier al jaren en vragen waarom ik stop. Het is een gemengd gevoel. Toch ben ik ook wel positief en geloof ik erin dat er hierna wel weer iets op mijn pad komt. Misschien geeft het mijn leven een nieuwe wending!"

Charlotte's Pompoenfestijn vindt nog het hele weekend plaats en de pompoenwinkel van Charlotte is nog tot het einde van dit pompoenseizoen geopend.

Meer over dit onderwerp:
festival ijzendijke pompoenen
Deel dit artikel:

Reageren