TOP wint verrassend van KZ in seizoensouverture

TOP heeft verrassend gewonnen van KZ en is daarmee goed begonnen aan de Ereklasse. De korfballers uit Arnemuiden waren met 12-11 te sterk voor de ploeg uit Koog aan de Zaan. Sander Kloet maakte vlak voor tijd het beslissende punt.
Samenvatting TOP - KZ
KZ nam een 3-5 voorsprong, maar TOP liet zich regelmatig zien onder de korf. De thuisploeg bleef zicht houden op een goede score nadat Jeanine Marijs uit een strafworp de 4-6 maakte. Het bleef voor rust aardig in evenwicht, maar KZ hield het initiatief met een voorsprong van 5-8 bij de rust. TOP had op dat moment in de wedstrijd net iets meer kansen nodig om te scoren.

TOP kantelt de wedstrijd na de rust

Na de rust was TOP de betere ploeg en kwam de thuisploeg op gelijke hoogte: 10-10. Beide ploegen kwamen maar moeizaam tot scoren, maar daardoor bleef het wel lang spannend. Een minuut voor tijd kwam TOP op 12-11. De ingevallen Sander Kloet was trefzeker en maakte zo het verschil. Dankzij Kloet begon TOP dus goed aan de veldcompetitie en behaalde het de volle buit.