Zoektocht vermiste zwemmer Renesse levert niks op

Voor de kust van Renesse hebben hulpdiensten tevergeefs gezocht naar een vermiste zwemmer. Gisteren kwam er aan het begin van de avond een melding binnen dat een zwemmer in problemen zou zijn gekomen.
Zoektocht vermiste zwemmer Renesse levert niks op
Rond 18.30 uur zou een zwemmer onder water zijn verdwenen en niet meer boven water zijn gekomen. Zowel de reddingsbrigade als de KNRM gingen op de melding af. Hierbij werden meerdere reddingsboten en waterscooters ingezet, ook een helikopter van de Kustwacht zocht mee.
Vanaf het strand werd gezocht door de brandweer, KNRM en de gemeentelijke handhaving. Zij zochten naar achtergelaten kleding op het strand, om zo de identiteit van de vermiste zwemmer te kunnen achterhalen. Maar er werd niks gevonden, ook navraag bij strandpaviljoens leverde niks op.
Zoekactie vermissing Renesse
Meerdere eenheden van de reddingsbrigade en KNRM zochten naar de mogelijk vermiste zwemmer © HV Zeeland
Ook kwam er geen melding van een vermissing binnen. Toen na twee uur zoeken niemand was gevonden, werd de zoekactie beëindigd. Eerder werden de leden van de reddingsbrigade al teruggeroepen, omdat zij al die tijd zonder extra beschermende kleding, zoals overlevingspakken, aan het zoeken waren.