Aanval Van Anrooij niet beloond in Vuelta voor vrouwen

In de slotetappe van de Ceratizit Challenge by La Vuelta heeft Shirin van Anrooij zich van voren laten zien. De wielrenster uit Kapelle maakte in de rit van 107 kilometer naar Santiago de Compostela lang deel uit van de kopgroep, maar die redde het niet tot de finish.

Shirin van Anrooij (archieffoto) (foto: Orange Pictures)

Oorspronkelijk bestond de kopgroep in de vierde en laatste etappe van de Vuelta voor vrouwen uit 18 renners, met naast Van Anrooij ook onder andere wereldkampioene Anna van der Breggen. Veel voorsprong kreeg de groep niet van het peloton, dat de koplopers nooit meer ruimte dan anderhalve minuut gaf.

Op 20 kilometer van de streep lieten Van der Breggen, Van Anrooij, de Britse Leah Thomas en Alena Amaliusik uit Wit-Rusland hun medevluchters achter zich, maar ook dit viertal kreeg weinig ruimte. Op 3,5e kilometer van de streep ging er een streep door de kansen van Van Anrooij op een ritzege toen ze ingerekend werd door het peloton.

De renster van Trek-Segafredo kwam uiteindelijk op een minuut achterstand van winnaar Lotte Kopecky als 61e over de streep. In het eindklassement werd Van Anrooij 60e op ruim 24 minuten achterstand van Annemieke van Vleuten die het eindklassement op haar naam schreef.

Deel dit artikel:

Reageren