NS over kaartblunder: 'Cursus voor afdeling vormgeving'

De NS zit flink in haar maag met de topografische blunder die is gemaakt. Het vervoersbedrijf had op een poster met StationsOmmetjes per ongeluk Middelburg en Vlissingen in Zeeuws-Vlaanderen geplaatst. "Dit wil je niet", laat woordvoerder Arno Leblanc weten.
Woordvoerder Leblanc laat weten dat de afdeling vormgeving, die verantwoordelijk is voor de foutieve kaart, een cursus Zeeland zal krijgen.
Woordvoerder Leblanc laat weten dat de afdeling vormgeving, die verantwoordelijk is voor de foutieve kaart, een cursus zal krijgen. © Jeroen Bartol
Volgens de NS is Zeeland juist een hele belangrijke provincie voor het bedrijf. "We zijn druk bezig met het opknappen van de stations bijvoorbeeld, en dan is dit echt gewoon heel stom." Dat het bedrijf lang niet de enige is die fouten met de Zeeuwse topografie heeft gemaakt, is volgens de woordvoerder niet belangrijk. "We willen ook niet de derde of vierde zijn die zo'n stomme fout maakt. Het moet gewoon niet gebeuren."

Cursus

Leblanc laat weten dat de afdeling vormgeving, die verantwoordelijk is voor de foutieve kaart, een cursus zal krijgen. Overigens zal de poster de komende anderhalve maand nog wel op de stations te zien zijn. "Het wordt helaas een te grote operatie om in heel Nederland de poster te vervangen."
De NS hoopt vooral dat de blunder Zeeland uiteindelijk positieve aandacht oplevert. "Je kunt in Vlissingen hartstikke leuk naar het strand bijvoorbeeld. En daar kun je met de trein heel goed vanuit bijvoorbeeld Rotterdam en Leiden naartoe."