Trotse Peter enige Zeeuwse meesterslager: 'Maar ik ga mijn biefstuk nu niet andersom snijden'

Slager Peter Tresonie uit Schoondijke mag zich vanaf nu meesterslager noemen. De titel is een hele eer, want er zijn maar tien slagers in Nederland die deze mogen dragen. Daar is Peter er eentje van en daarmee ook de enige in Zeeland. De titel wordt sinds 2018 uitgereikt.

Peter Tresonie met zijn onderscheiding en bijbehorende slagersbuis (foto: Omroep Zeeland)

De Zeeuwse slager heeft behoorlijk wat moeten studeren voordat hij deze prijs ontving. Hij moest namelijk 170 toetsen afleggen en bij elke toets moest Peter minimaal 95 van de honderd punten behalen. En dat is nog niet alles, hij mocht deze test maar één keer herkansen. Maar dat had Peter niet nodig, want hij wist meteen cum laude te slagen. "Ik had nooit kunnen bedenken, omdat het niveau echt heel erg hoog ligt."

Biefstuk andersom snijden

De klanten van Tresonie hoeven nu niet bang te zijn dat ze alleen nog maar excellente, bijzondere en unieke producten kunnen krijgen. Ook een paar ons gehakt verkoopt hij nog graag. "Iedereen is bij mij welkom en ik zal altijd mijn best doen. En ik ga mijn biefstuk nu ook niet andersom snijden", lacht de slager.

Omdat Peter nu meesterslager is, kreeg hij ook een speciale slagersbuis te herkennen aan het rood-wit-blauwe kraagje. Zijn zondagsschort noemt de slager het zelf. "Ik ben echt heel erg trots dat ik dit jasje aan mag doen. Ik ben de enige in Zeeland die dit op zijn naam heeft. Deze officiële witte buis bewaar ik voor speciale gelegenheden, die mag niet vies worden", aldus Peter. Naast de slagersbuis ontving Peter ook een oorkonde.

Nog 22 jaar

Voor Peter is dit vak niet alleen werk, maar ook een geliefde hobby en dat wil hij nog lang zo houden. "Ik word dit jaar 50 en ik hoop dit tot mijn 72ste te blijven doen. Daarna kan de volgende generatie zich klaarmaken om hofleverancier te worden."

Meer over dit onderwerp:
Slagerij Tresonie Meesterslager
Deel dit artikel:

Reageren