Grootste ziekenhuisschip ter wereld vaart zondag over Westerschelde

Het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld vaart zondag over de Westerschelde. Het gloednieuwe schip Global Mercy vaart naar de haven van Antwerpen waar het de komende tijd wordt ingericht.

De Global Mercy (foto: Mercy Ships)

Het nieuwe schip is 174 meter lang en telt 12 verdiepingen. Op het schip komen 199 ziekenhuisbedden en zes operatiekamers. Het is het eerste hospitaalschip dat hulporganisatie Mercy Ships zelf heeft laten bouwen. Tot nu toe werden gebruikte schepen omgebouwd.

Naar Afrika

Het schip werd gebouwd in China en vaart nu richting Antwerpen. In de haven worden tot februari 2022 medische apparatuur en IT-systemen ingebouwd. Als die klus is geklaard, vaart het schip naar Afrika om hulp te bieden aan de armste landen op het continent.

De Global Mercy (foto: Mercy Ships)

De Global Mercy biedt gratis chirurgische behandelingen door ervaren artsen. Volgens de organisaties zorgen operaties ervoor dat bijvoorbeeld kinderen weer naar school kunnen en vaders en moeders weer kunnen werken. De bemanning van de Global Mercy, waaronder de chirurgen en verpleegkundigen, bestaat uit meer dan zeshonderd vrijwilligers.

Hoe laat het schip precies over de Westerschelde vaart, is nog niet bekend. Mercy Ships verwacht dat dit in de namiddag zal zijn.

Meer over dit onderwerp:
Westerschelde Global Mercy
Deel dit artikel:

Reageren