Politie houdt dronken Belg aan na achtervolging

Een 30-jarge Belg negeerde gisteravond de politie en haalde rare capriolen uit op de A58. Uiteindelijk werd hij onderaan een afrit bij Kapelle aangehouden. Ademanalyse bevestigde wat de agenten hadden geroken toen de man uitstapte.

Blaastest op het politiebureau (foto: ANP)

Een automobilist die zaterdagavond rond 23.00 uur over de Oude Rijksweg bij Krabbendijke reed, meldde de politie dat er een medeweggebruiker heel erg aan het slingeren was. Ter hoogte van Kruiningen zagen agenten hem rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reed gewoon verder.

Nog steeds geen reactie

De agenten zetten hun zwaailampen aan, zodat het de slingerende chauffeur misschien zou opvallen dat ze achter hem reden. Maar ook daar reageerde hij niet op. De agenten besloten de auto in te halen en een volgteken te geven, opnieuw zonder resultaat.

Flinke kegel

Bij Yerseke ging de auto de snelweg op. Daar stapelden de redenen om hem aan de kant te zetten zich op. Zo haalde de Belg auto's in via de vluchtstrook. Bij de afrit Kapelle-Zuid ging hij de A58 af en onderaan de afrit lukte het de politie eindelijk de man tot stoppen te dwingen. Toen die uit zijn auto kwam, roken de agenten meteen de alcoholwalm om hem heen.

Geen verrassing

De 30-jarige Belg moest een blaastest doen en de uitslag was geen verrassing: hij had veel teveel gedronken. Drie keer meer dan maximaal is toegestaan bleek later uit een ademanalyse op het bureau. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Meer over dit onderwerp:
politie achtervolging dronken bestuurder
Deel dit artikel:

Reageren