Huizenprijs in Zeeland stijgt de komende jaren nog fors

De huizenprijzen blijven ook volgend jaar nog fors stijgen in Zeeland. Dat voorspelt de Rabobank. Volgend jaar stijgt de gemiddelde prijs van een koopwoning in Zeeuws-Vlaanderen met dertien procent. In de rest van Zeeland stijgt de gemiddelde prijs met vijftien procent. Dat is meer dan in de rest van het land, waar een stijging van 11,5 procent verwacht wordt.
Stijging Zeeuwse huizenmarkt
De huizenprijzen nemen ook volgend jaar nog flink toe in Zeeland © Omroep Zeeland
De prijzen blijven langer stijgen dan verwacht, volgens de economen van de Rabobank. Dat komt doordat de economie sneller dan verwacht herstelt, minder mensen werkloos zijn en doordat de rente laag blijft.
Uit de analyse van de bank blijkt dat de prijzen dit jaar nog omhoog gaan. Op Walcheren, de Bevelanden, Tholen en Schouwen-Duiveland stijgen de prijzen dit jaar nog met achttien procent. In Zeeuws-Vlaanderen neemt de gemiddelde huizenprijs dit jaar toe met dertien procent.
Volgens de economen zijn de regionale verschillen in de ontwikkeling van de prijs groot. Rabobank verwacht dat de waarde van een woning in Flevoland dit jaar en volgend jaar het meest toeneemt. Ze rekenen in die provincie op een gemiddelde prijsstijging van 20 procent dit jaar en 15 procent in 2022. In de regio Amsterdam neemt de stijging naar verwachting het minst snel toe, omdat de prijzen daar al eerder hard zijn gestegen.