Oranjezon eerste Groene Strand van Zeeland

Het strand van Oranjezon in Vrouwenpolder moet, als het aan Stichting Het Zeeuwse Landschap ligt, het eerste groene strand van Zeeland worden. Als de laatste puntjes op de i zijn gezet, moet op 29 september het strand officieel tot Groen Strand worden benoemd. Door de samenwerking tussen de gemeente Veere, Het Zeeuwse Landschap en de andere deelnemers van het project "Het Groene Strand" is er meer ruimte gekomen voor de natuur op dit strand.

Het strand bij Oranjezon (foto: Caroline Scherbeijn)

Met het initiatief het Groene Strand - niet te verwarren de milieuonderscheiding Blauwe Vlag, dat schone stranden aanduidt - willen de organisaties benadrukken hoe belangrijk stranden zijn voor de biodiversiteit in Nederland. Door intensief beheer en menselijke activiteit zien zij het strandleven verdwijnen.

Om de natuur op het strand van Oranjezon een handje te helpen, wordt het afval dat aanspoelt handmatig opgeruimd door vrijwilligers, worden de broedvogels beschermd en doen de aanwezige strandpaviljoens hun best om milieuvriendelijk te werken. Het gaat om een heel pakket aan maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de natuur op het strand meer ruimte krijgt, zonder dat dit ten koste gaat van de bezoekers.

Groene Vlag

De benoeming wordt gevierd bij Strandpaviljoen Aloha, waar de Groene Vlag wordt gehesen. Die staat symbool voor de inzet die alle gebruikers van het strand hebben geleverd.

Meer over dit onderwerp:
oranjezon groene strand groene vlag
Deel dit artikel:

Reageren