Zeeuwse Adrienne in Australië is trotse oma (zonder dat ze zelf kinderen heeft)

Adrienne Verburg heeft deze week heuglijk nieuws te melden. Ze is oma geworden, en dat op 35-jarige leeftijd en terwijl ze zelf geen kinderen heeft.. Haar man Ben heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk, zijn dochter heeft een dochter gekregen. Ben is 44, dus hij is een jonge opa.

Adrienne vanuit Australië (foto: Omroep Zeeland)

Dat een Australiër op jonge leeftijd opa of oma wordt, is niet zo vreemd, zegt Adrienne. "In Australië krijgen mensen over het algemeen wat jonger kinderen, dus heel bijzonder is het hier niet." Moeder en dochter maken het goed. "Ja hoor, ze zijn gezond, dus dat gaat prima. Het meisje heet Aria."

De kersverse opa en oma hebben het nog niet samen kunnen vieren, vanwege de drukke werkzaamheden die Ben moet uitvoeren aan de weg die ze aan het aanleggen zijn. "We hebben elkaar telefonisch gesproken", zegt Adrienne. "Zo heb ik hem ook op de hoogte gebracht van dat de geboorte aanstaande was." Aanstaande vrijdag gaan ze de baby bekijken. Gelukkig woont haar stiefdochter in de buurt, op slechts 300 kilometer afstand.

Zeeuwse Adrienne is oma geworden

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont. Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland Adrienne Verburg
Deel dit artikel:

Reageren