Meeste coronamaatregelen van tafel: dit mag vanaf 25 september weer

De coronamaatregelen worden vanaf 25 september verder teruggeschroefd. Grootste verandering is dat de anderhalvemetermaatregel komt te vervallen. Ook mogen discotheken en dansclubs weer open, tot middernacht. Bezoekers moeten, net als in veel andere gelegenheden, wel een coronatoegangsbewijs laten zien.

Persconferentie op dinsdag 14 september (foto: ANP)

Dat toegangsbewijs laat zien dat iemand door vaccinatie of een eerdere besmetting beschermd is tegen het coronavirus, of recent negatief is getest. Het is een vereiste in de complete horeca, net als in bijvoorbeeld bioscopen, musea, theater- en concertzalen. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Verder maakte het kabinet bekend dat niet meer hele klassen in quarantaine hoeven bij een besmetting van een leerling. En op scholen hoeven geen mondkapjes meer gedragen te worden. In het openbaar vervoer en op Schiphol blijven ze nog wel verplicht. Op 1 november komt er een nieuw advies van het Outbreak Management Team.

Wat verandert er zoal op 25 september?
- Geen anderhalve meter meer
- Theaters en bioscopen weer vol
- Buitensport weer op volle capaciteit
- Evenementen binnen waar mensen vaste zitplaats hebben zonder beperkingen
- Evenementen binnen zonder vaste zitplaats, zoals concerten, mag met 75 procent volle zaal
- Coronatoegangspas nodig bij festivals en evenementen, theater, concert, bioscoopbezoek, cafés en restaurants en alle sportwedstrijden. Voor iedereen vanaf 13 jaar
- Mondkapjes alleen nog in openbaar vervoer en op Schiphol

Meer over dit onderwerp:
Mark Rutte persconferentie corona
Deel dit artikel:

Reageren