Zand ligt meters hoog tegen de strandhokjes in Domburg en Oostkapelle

Zand ligt meters hoog tegen de strandhokjes in Domburg en Oostkapelle
Zand ligt meters hoog tegen de strandhokjes in Domburg en Oostkapelle © Omroep Zeeland
Odette zorgt voor uitdaging strandhokjes-huurders
Op verschillende plekken zijn er stukken strand en duin weggeslagen. Volgens het waterschap is het niet ernstig genoeg om meteen actie te ondernemen.
Wel zijn er veel strandhokjes aan de Zeeuwse kust beschadigd of zelfs weggewaaid. Op andere plekken zoals bij Oostkapelle ligt het zand meters hoog tegen de huisjes op. Niet handig als je net dit weekend het strandhokje wil leeghalen voordat het afgebroken moet worden.
Paul Suijk probeert zijn strandhokje op Oostkapelle open te krijgen
Paul Suijk probeert zijn strandhokje op Oostkapelle open te krijgen © Omroep Zeeland
Paul Suijk uit Oostkapelle had al wel een voorgevoel, afgaand op berichten die hij voorbij zag komen op zijn telefoon. Maar hij en zijn vrouw waagden het er toch op en togen met drie lege shoppers naar hun strandhokje om het leeg te halen. "Hij is helemaal ingepakt", roept Suijk bij het zien van de meters hoge berg zand tegen zijn huisje. "We zullen moeten graven alleen ligt de schop in ons huisje."
Ook het strand van Domburg zijn verschillende hokjes weggewaaid en beschadigd. Tonny Maranus heeft zaterdag al het zekere voor het onzekere genomen en zijn huisje afgebroken. "We wilden het risico niet nemen dat de wind nog een keer opsteekt. We hebben geen schade en dat wil ik graag zo houden."
Iets verder bij Noordduine zijn veel huisjes kapot. Eigenaar Huib Lievense, die de huisjes verhuurt, is zaterdag nog bezig geweest om hokjes te repareren. "De kapotte huisjes moeten verwijderd worden. Maar daarvoor was het vandaag te gevaarlijk vanwege de harde wind." Maandag worden op verschillende plekken in Zeeland, waaronder Domburg, de beschadigde huisjes opgeruimd.

Lees ook: