Organisatie Kustmarathon vol vertrouwen over editie 2021

Na de persconferentie van gisteravond lijkt het duidelijk, de Kustmarathon 2021 gaat door. Hoewel, er wordt door de organisatie nog een kleine slag om de arm gehouden. Dat komt omdat de Veiligheidsregio Zeeland nog met aanvullende regels voor het evenement kan komen. "Maar goed nieuws is het zeker", zegt Morien Janse van de organisatie.

Deelnemers tijdens een eerdere editie van de Kustmarathon (foto: Omroep Zeeland)

Gisteren maakte het demissionaire kabinet bekend dat alle evenementen weer zijn toegestaan, en dat er gesport kan worden zonder beperkingen. Voor een buitenevenement als de Kustmarathon geldt geen maximum aantal bezoekers. Toch kunnen er nog aanvullende maatregelen komen, volgens Morien Janse. "Denk dan bijvoorbeeld aan het vergroten van de startvakken. Of dat er iets extra's moet komen om de drukte aan de finish goed aan te kunnen."

Die maatregelen komen dan van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Deze week gaat het overleg tussen de organisatie en de gemeenten en de VRZ door. Janse verwacht geen onoverkomelijke problemen meer. "Ik ga ervan uit dat we nog wat kleine aanpassingen moeten doen, maar dat het gewoon door kan gaan."

De Kustmarathon is traditiegetrouw in het eerste weekend van oktober. Op vrijdag 1 oktober staan de Ladiesrun en de Light Kustrun op het programma. Zaterdagochtend is de MTB-toertocht, de minimarathon en de kustmarathon. Zondag komen de wandelaars in actie voor hun marathon.

Meer over dit onderwerp:
kustmarathon corona
Deel dit artikel:

Reageren