Rik Impens houdt vertrouwen in ommekeer bij Hoek

Hoek neemt het zaterdag in de Derde Divisie van het amateurvoetbal op tegen FC Lisse. Beide ploegen kennen een matige start van de competitie. "Als we die drie punten eens pakken, kan het zomaar omslaan', zegt aanvoerder Rik Impens.

Hoek-aanvoerder Rik Impens in duel met Iloba Achuna van Harkemase Boys (foto: Orange Pictures)

Hoek verspeelde afgelopen zaterdag een 2-0 voorsprong tegen Harkemase Boys en zag de Friezen in de laatste vijf minuten op gelijke hoogte komen. Er was volgens Impens geen sprake van een begrafenisstemming op de training. "We moeten het niet dramatiseren", aldus de Belgische spelmaker.

Impens blijft vertrouwen dat de ommekeer gaat komen bij Hoek. "Kansen afmaken en slimmer spelen. Dan geef je die voorsprong niet uit handen."

Polsbreuk

Steven Smulder is niet inzetbaar bij Hoek. Smulder liep vorige week tegen Harkemase Boys een polsbreuk op nadat hij verkeerd terechtkwam na een duel. Verdediger Niels De Pauw viel in dat duel al na twaalf minuten uit met een verrekking aan zijn bovenbeen. De verdediger heeft voluit getraind en is naar verwachting weer inzetbaar. Waarschijnlijk sluit ook middenvelder Aaron Verwilligen weer aan. Hij had liesklachten, maar trainde deze week ook weer voluit.

Niet inzetbaar zijn Erwin Franse, Fabian Wilson en Mohammad Jabar Zada. Het trio staat al geruime tijd langs de kant.

Volgens Impens is FC Lisse een goede ploeg die momenteel te laag op de ranglijst staat. "Net als Hoek. Beide ploegen willen weer aansluiten met de bovenste ploegen."

Hoek ging in september vorig jaar op eigen veld onderuit tegen FC Lisse: 1-2 (foto: Sjaak van der Salm)

Hoek en FC Lisse zijn elkaar de afgelopen seizoenen vaak tegengekomen. Beide teams ontlopen elkaar niet veel, blijkt uit de laatste onderlinge ontmoetingen.

Onderlinge ontmoetingen

19-9-2020 Derde Divisie Hoek - FC Lisse 1-2
18-1-2020 Derde Divisie FC Lisse - Hoek 1-1
24-8-2019 Derde Divisie Hoek - FC Lisse 1-0
9-2-2019 Derde Divisie Hoek - FC Lisse 2-0
8-9-2018 Derde Divisie FC Lisse - Hoek 3-2
11-10-2017 KNVB Beker FC Lisse - Hoek 2-2

(foto: Omroep Zeeland)

Het wedstrijdverloop van FC Lisse-Hoek is zaterdag vanaf 14.30 uur te volgen via Twitter @omroepzldsport

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek FC Lisse Rik Impens Derde Divisie
Deel dit artikel:

Reageren