Van Liere overtreft zichzelf en wint prestigieuze wedstrijd

Dinja van Liere uit Kapelle heeft op het CHIO in Aken de Grand Prix in de dressuur gewonnen. Van Liere kwam met haar paard Hermès tot een score van 78,022, goed voor een persoonlijk record. De Zeeuwse liet onder meer veelvoudig Olympisch kampioene Isabell Werth achter zich.

Dinja van Liere (foto: Omroep Zeeland)

Het CHIO in Aken is een van de meest aansprekende wedstrijden ter wereld. Van Liere zegt tegen persbureau ANP dat winnen een droom is die uitkomt. "Ik ben super blij met dit resultaat. Rotterdam begin juli was mijn laatste wedstrijd met Hermès. Bij hem vind ik het altijd toch nog wat spannender dan met de merrie Haute Couture, omdat er toch altijd nog wat meer verwachtingen zijn."

Thamar Zweistra uit Schore doet ook mee in Aken. Zij eindigde als zestiende. De wedstrijd telt ook mee voor de landenwedstrijd. Daarin staat Nederland voorlopig derde. Afgelopen zomer moest Van Liere de Olympische Spelen in Tokio nog missen, vanwege een administratieve fout van de FEI, de internationale paardensportbond. Uiteindelijk kon ze als reserve mee.

Meer over dit onderwerp:
Kapelle dressuur CHIO Dinja van Liere
Deel dit artikel:

Reageren