Uienactie in Sint Kruis groot succes: 'Het is fantastisch'

"Het is fantastisch. We hebben een enorme opkomst, dus we kunnen alleen maar heel erg blij zijn met het resultaat", vertelt boer Marijn Uitdewilligen. Kruiwagens, kisten en tassen werden vandaag volgeladen met zijn uien, die hij rechtstreeks van het land verkoopt voor een kwartje per kilo.

De boer startte de actie omdat het aanbod van uien groot is en de vraag relatief laag. Daardoor is de prijs die hij voor zijn uien krijgt lager dan de kostprijs. Een grote domper en daarom besloot hij zijn uien vandaag rechtstreeks vanaf het land te verkopen. "Een kwartje per kilo betaal ik er graag voor, hij moet er hard voor werken en het is een goede actie", vertelt een enthousiaste uienraper.

Schot in de roos

De actie blijkt inderdaad een schot in de roos. Over de hele akker lopen mensen te rapen. "Ik heb een moestuin, maar mijn eigen uien zijn mislukt. De uien komen dus als geroepen!", zegt de eigenaresse van een bed and breakfast.

Ui of ei

Een jonge raapster heeft wel wat tips om de goede uien eruit te pikken: "Je moet zorgen dat ze groot en schoon zijn. Dat zijn de beste uien." Een jongetje telt driftig hoeveel uien hij al heeft: "... twaalf, dertien, veertien... veertien eieren!", roept hij verrukt. Ach, ui of ei, het scheelt maar één letter...

Marijn Uitdewilligen is blij dat zijn uien zo massaal gekocht worden (foto: Omroep Zeeland)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Boeren Sint Kruis Uien Kostprijs
Deel dit artikel:

Reageren