Ovezande hoopt op veel vlinders in de gloednieuwe 'idylle'

Met de opening van een vlinderidylle in Ovezande hoopt het dorp een vlinderhotspot te worden in de provincie. "Wij willen de vlinders hier in ons dorp graag een plek geven", zegt Tjeu van Mierlo van de Werkgroep Ovezande Biodivers. "Ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg belangrijk voor de natuur."

De vlinderidylle is gevestigd op een terrein dat voorheen niet in gebruik was. Vorig jaar augustus is een werkgroep begonnen om het stukje land tussen de Hoofdstraat en de Bloemenstraat 'vlinderrijp' te maken. "Vlinders zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Het is een van de meest bedreigde insecten in ons land", aldus Van Mierlo.

Er komen gelijk veel mensen kijken in de vlinderidylle in Overzande (foto: Omroep Zeeland)

"Ik heb al een klein koolwitje gezien. Echt een prachtige vlinder", zegt een man met een strooien hoed die door het hoge gras loopt. Een vrouw tuurt naar een boterbloem: "Kijk, daar zit een boomblauwtje!"

Eerste idylle

Burgemeester Dijksterhuis van Borsele heeft de idylle zaterdag officieel geopend. Voor Zeeland is het de eerste vlinderidylle, in heel Nederland zijn er veertig.

Meer over dit onderwerp:
Ovezande vlinders idylle
Deel dit artikel:

Reageren