Brandweer plaatst watercontainer om brandende hooibalen te doven

De brand die vanochtend rond half negen uitbrak in balen hooi aan de Koegorsstraat net buiten Terneuzen, brandt nog steeds. De brandweer heeft een container met water geplaatst om de hooibalen in onder te dompelen en zo sneller het vuur te doven.

Het onderdompelen zorgt voor extra rook. De brandweer is afgeschaald maar zolang het hooi nog brandt, blijft de brandweer een oogje in het zeil houden over waar de rook terechtkomt.

De eerste melding kwam rond 8.30 uur. Aan het einde van de ochtend werd de brand opgeschaald, omdat een naastgelegen berg houtsnippers ook in brand dreigde te vliegen. Toen rukte de brandweer uit met een groot watertransport (1000 meter) en een hoogwerker.

Geen rookoverlast op dit moment

Het gaat om een groot aantal balen, maar er is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (nog) geen overlast van rook voor de omgeving. Een adviseur gevaarlijke stoffen houdt de situatie in de gaten, terwijl de brandweer de brand bestrijdt.

Hooibalen in brand in Terneuzen (foto: HV Zeeland)

Vanochtend kon het getroffen bedrijf al een deel van de niet-brandende balen naar een ander deel van het terrein verplaatsen. De balen waarbij dat niet lukte, worden door de brandweer natgehouden om te voorkomen dat ze alsnog in brand vliegen. Dat geldt ook voor de nabijgelegen berg houtsnippers.

Meer over dit onderwerp:
112 Terneuzen brand brandweer
Deel dit artikel:

Reageren