Mick van Dijke wordt vijfde bij WK tijdrijden

Mick van Dijke is in Brugge op een vijfde plek geëindigd bij het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften. De wielrenner uit Colijnsplaat zette na zijn rit de tweede tijd neer, maar werd in het laatste gedeelte van de wedstrijd voorbij gestreefd door onder andere de Deense winnaar Johan Price-Pejtersen.

Mick van Dijke in actie op het WK tijdrijden in België (foto: ANP)

Price-Pejtersen was 24 seconden sneller dan Van Dijke. Van Dijke reed het 30 kilometer lange parcours van Knokke naar Brugge in een tijd van 34 minuten en 53 seconden. "Ik kijk toch wel terug met een positief gevoel", reageert Van Dijke. "Dit is toch wel mijn beste perfomance van het seizoen en dit was het hoogst haalbare voor mij. Als er dan vier man beter is, dan is dat zo. Volgend jaar weer een kans."

Van Dijke, die begin deze maand per direct de overstap heeft gemaakt naar de hoofdmacht van Jumbo-Visma, reed in zijn leven nog niet veel tijdritten, maar bij het NK tijdrijden voor beloften pakte hij wel een gouden medaille.

Wegwedstrijd

Komende vrijdag staat de wegwedstrijd voor beloften op het programma. Daar zal Van Dijke ook weer op de startlijst staan. Zijn tweelingbroer Tim doet daar ook aan mee.

Ïk weet dat we een ongelofelijk sterke ploeg hebben vrijdag en dat we mee gaan doen voor de titel", zegt Van Dijke vol vertrouwen. "Maar we houden ook rekening met België. Zelf weet ik dat wij de beste sprinter Olav Kooij mee hebben. op die manier gaan we de tactiek bespreken en we hopen op een gouden medaille."

Luister hieronder het gesprek met Mick van Dijke terug:

Mick van Dijke over zijn rit

Deel dit artikel:

Reageren