Nabestaanden van verdronken vissers uit Breskens gezocht

De Bedrijfsbelangenvereniging Breskens is op zoek naar nabestaanden van Bressiaanse vissers die zaterdag de herdenking van hun omgekomen dierbaren willen bijwonen. Na jaren herdenken in stilte vindt de plechtigheid weer bij het vissersmonument zelf plaats.

Het vissersmonument op de Kaai in Breskens. (foto: Bedrijfsbelangenvereniging Breskens)

Sinds 2015 is er geen herdenking meer geweest. De vissersvereniging Ons Belang, die de herdenkingen organiseerde, werd vorig jaar opgeheven en daarna heeft de Bedrijfsbelangenvereniging Breskens (BBVB) de organisatie overgenomen. Vanwege corona kon de herdenking vorig jaar niet doorgaan.

Zoektocht naar namen

Secretaris Miranda van Haneghem zegt dat met het opheffen van de stichting ook veel documentatie verloren is gegaan. "Waaronder de lijst met adressen en namen van de nabestaanden van de omgekomen vissers die zullen worden herdacht." Ondanks een zoektocht is het niet gelukt om deze te achterhalen. Ze hoopt dat de nabestaanden de herdenking toch kunnen bijwonen, ook al hebben zij geen persoonlijke uitnodiging gehad.

De herdenking

De herdenking begint zaterdag om 14.00 uur. Onder andere burgemeester Marga Vermue, André Vermeulen en leden van de muziekvereniging zijn daarbij aanwezig. Enkele kleinkinderen lezen de namen van alle vanaf 1906 omgekomen vissers voor.

Deel dit artikel:

Reageren