Veiligheidsregio Zeeland: 'Blussen hooibrand gaat waarschijnlijk nog de hele nacht duren'

De brandweer verwacht dat de brand die vanochtend uitbrak in hooibalen bij Terneuzen voorlopig nog niet geblust is. "Het blussen gaat waarschijnlijk nog de hele nacht duren", meldt Veiligheidsregio Zeeland. Er is een waterdompelbak ingezet om de hooibalen onder te dompelen en op die manier te blussen. De rookoverlast wordt zoveel mogelijk beperkt door het neerslaan van de rook met een waterkanon.

De brand brak vanochtend rond 08.30 uur uit aan de Koegorsstraat net buiten Terneuzen. Aan het einde van de ochtend werd de brand opgeschaald, omdat een naastgelegen berg houtsnippers ook in brand dreigde te vliegen. Toen rukte de brandweer uit met een groot watertransport (1000 meter) en een hoogwerker.

Geen rookoverlast op dit moment

Het gaat om een groot aantal balen, maar er is volgens Veiligheidsregio Zeeland nu geen overlast van rook voor de omgeving. Een adviseur gevaarlijke stoffen houdt de situatie in de gaten, terwijl de brandweer de brand bestrijdt.

Vanochtend kon het getroffen bedrijf al een deel van de niet-brandende balen naar een ander deel van het terrein verplaatsen. De balen waarbij dat niet lukte, worden door de brandweer natgehouden om te voorkomen dat ze alsnog in brand vliegen. Dat geldt ook voor de nabijgelegen berg houtsnippers.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen brnad hooibalen
Deel dit artikel:

Reageren