Coronapas nodig in horeca en bioscoop, maar niet in de kerk

Kerkgangers hoeven geen coronabewijs te laten zien. Volgens de kerken past de controle niet bij het karakter van de kerk. Vanaf komend weekend vervalt de anderhalve meter afstand, maar moeten mensen wel een coronabewijs laten zien voor een bezoek aan het theater, de bioscoop of de horeca. De kerken roepen kerkgangers wel op om gepaste afstand te blijven houden tot anderen.

Katholieke kerk in IJzendijke (foto: Omroep Zeeland)

"Ook brengen we de mensen naar hun plek en laten we ze per toerbeurt vertrekken", licht Marjolein Willemsen van de Nederlandse PKN-kerken toe. "Wij gaan er vanuit dat onze kerken er verstandig mee omgaan. Geef elkaar de ruimte."

In de Rooms Katholieke kerken mag ook weer gezongen worden, maar dan wel op anderhalve meter afstand.

Volle kerken

Hoe vol de kerken zitten, is per gemeente verschillend, aldus Willemsen. "De plaatselijke kerkenraad kan dat het beste inschatten. Die ruimte is er. De ene kerk is de andere niet. Wij geven alleen richtlijnen en adviezen."

Oogst van corona

De online-diensten blijven. "Kerken hebben de online-diensten omarmd. Dat is de oogst van corona. Fijn, want sommige mensen voelen zich nog niet vrij genoeg om naar de kerk te gaan."

Meer over dit onderwerp:
kerk coronapas
Deel dit artikel:

Reageren