Feest bij Zeeuwse Adrienne in Australië

Adrienne verkeert in een feestelijke stemming, want vandaag heeft ze gehoord dat ze een groot contract binnen heeft gesleept. Met haar man Ben runt ze een loonbedrijf en hun bedrijf mag nu over een gebied van vijfhonderd kilometer brandgangen aanleggen zodat het vuur bij bosbranden niet, of langzamer, overslaat.

Adrienne vanuit Australië (foto: Omroep Zeeland)

Het bosbrandseizoen staat op het punt van beginnen. "Dit is het werk waar we in gespecialiseerd zijn. Dus het is mooi dat het zich op deze manier nu uitbetaalt en wij het contract hebben gekregen", zegt Adrienne.

De brandgangen die haar bedrijf gaat aanleggen zijn nodig, omdat de West-Australische regering wil voorkomen dat de snelweg nog een keer afgesloten wordt door een overslaande bosbrand. "Dan ligt de hele staat stil, dat willen ze te allen tijde voorkomen."

Extra mensen en machines

Het werk kan meteen beginnen en kan maanden duren. "Als de vlam in de pan slaat, dan moeten we er weg zijn." Ondertussen gaan de werkzaamheden aan de weg die ze zo'n zeshonderd kilometer verderop aan het aanleggen zijn 'gewoon' door. "Ook dat werk breidt uit en de oppervlakte waarin we die brandgangen aanleggen kan ook nog groter worden. Ik ben druk bezig meer mensen aan te nemen en aan het kijken of we genoeg machines hebben. Anders moeten we er extra aanschaffen.

Luister hier het gesprek met Adrienne terug

Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont. Adrienne Verburg uit Kortgene ging begin 2016 naar Australië. Een reis was de bedoeling, maar eenmaal in Australië ontmoette ze haar huidige partner en besloot te blijven. Op het moment woont ze op Fraser Range Station in West-Australië, waar ze samen een loonbedrijf, een grote veeboerderij en een camping met restaurant runnen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuw in het buitenland Adrienne
Deel dit artikel:

Reageren