GOES laat DOVO in leven en ligt uit de KNVB Beker

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor GOES in het bekerduel met DOVO, maar aan het einde van de wedstrijd stond de ploeg van trainer Kevin Hollander toch weer met lege handen. GOES verloor met 1-2 en plaatste zich daardoor niet voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.
Samenvatting GOES - DOVO
DOVO kwam op sportpark Het Schenge het beste uit de startblokken en kreeg de eerste mogelijkheden. Halverwege de eerste helft kwam GOES beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in twee grote kansen tien minuten voor rust. Sylvio Hage bediende na een goede actie Gianni Tiebosch, maar die kreeg zijn voet niet genoeg achter de bal. Diezelfde Hage had twee minuten later pech toen hij op de paal schoot.

Wankelend DOVO

Een kwartier na rust was het wel raak voor GOES. Een overtreding op Huib van Hecke in het strafschopgebied van DOVO werd bestraft met een penalty en Tiebosch schoot vanaf elf meter hard binnen. Na de 1-0 wankelde DOVO. GOES kreeg een paar keer de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen en de wedstrijd in het slot te gooien, maar de Utrechters bleven op de been.

Rekening gepresenteerd

In het laatste kwartier kreeg GOES de rekening voor de gemiste kansen gepresenteerd. Uit het niets zorgde Sabir Achefay met een geweldige uithaal voor de gelijkmaker en in de 83e minuut kopte Nick Hak DOVO op een 1-2 voorsprong. In de absolute slotfase probeerde GOES uit alle macht een verlenging af te dwingen en slaagde daar nog bijna in toen Reza Maipauw in blessuretijd tegen de lat kopte. GOES ging zo na drie achtereenvolgende competitienederlagen opnieuw onderuit.

1-0 Gianni Tiebosch (58/pen)
1-1 Sabir Achefay (75)
1-2 Mick Hak (83)