Hoek weet in de beker ook niet te winnen

Hoek is er ook in de KNVB Beker niet in geslaagd te winnen van SteDoCo en zo de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Na de 1-4 competitienederlaag twee weken geleden werd het op sportpark Denoek nu 2-3, waardoor Hoek is uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker. De winnende goal viel opnieuw pas in de absolute slotfase.
Samenvatting Hoek - SteDoCo
In de openingsfase kregen beide ploegen kansen en na bijna 20 minuten spelen opende Hoek de score. Steve Schalkwijk zocht de diepte en scoorde uit een voorzet van Giovanni Delannoy. Een kleine tien minuten later was Schalkwijk de aangever. Na een goede voorbereidende actie stelde de spits Impens in staat de 2-0 te scoren.
SteDoCo deed snel iets terug. Vincent Verheul schoot na ruim een halfuur vanuit een afgeslagen corner de aansluitingstreffer in de kruising. In de tweede helft ging Hoek op zoek naar de derde treffer, maar maakte Joran Schröder na een kleine tien minuten de gelijkmaker. Hoek begon daarna meer aan te dringen en dat leverde enkele kansen en mogelijkheden op. Schalkwijk, Impens en De Pauw waren dicht bij de 3-2, maar scoorden niet.

Weer voorsprong weggegeven

Daarna was het aan de ploeg uit Hoornaar, dat via Schröder en Guy Dos Santos gevaarlijk werd. In de slotminuut leek Hoek-keeper Jordi de Jonghe er een verlenging uit te slepen voor Hoek door drie keer reddingen achter elkaar te verrichten, maar de doelman moest de vierde keer capituleren. Giovanni Hiwat zorgde voor het winnende doelpunt voor de ploeg van trainer Frans Adelaar. Net als tegen FC Lisse en Harkemase Boys gaf Hoek zo ook tegen SteDoCo weer een voorsprong weg in de laatste minuten.
Hoek-trainer Gevaert: 'Ik weet dat mijn positie resultaat gebonden is'

1-0 Steve Schalkwijk (19)
2-0 Rik Impens (28)
2-1 Vincent Verheul (34)
2-2 Joran Schröder (53)
2-3 Giovanni Hiwat (90)