Bijna acht ton voor Wemeldinge: chill-popup op strandje

De dorpsvernieuwing in Wemeldinge kost de gemeente Kapelle al met al 785.000 euro. Tachtig procent daarvan kan via subsidies gefinancierd worden, verwacht burgemeester Fons Naterop. Mét ruimte voor verfrissende plannen, zoals een chillbox van en voor jongeren op het strand.

Een chillplek op het strand. Straks ook in Wemeldinge? (foto: Pixabay)

De Kapelse raad heeft gisteren het Materplan Kapelle vastgesteld, dat in samenspraak met ondernemers én bewoners is samengesteld. Met het plan, dat vlak vóór de zomer werd gepresenteerd, wist Naterop de gemeenteraad te overtuigen. Hij krijgt dan ook unanieme steun voor het tienjarenplan.

Strandje

Gedurende de zomer heeft burgemeester Naterop nog gesproken met jongeren over de aanpak en het voorkomen van van overlast. Zelfs nog op de middag van de raadsvergadering had hij "een heel prettig gesprek" met een 21-jarige student om een popup te starten op het strandje. Het zou om een 'horecacabine' - een zeecontainer die dienst doet als horecagelegenheid - gaan met mediterrane muziek en parasolletjes. De burgemeester wil er nog niet teveel over kwijt maar noemt het "een mooi initiatief" met "minder luidruchtige muziek."

Meepraten

Jaarlijks kunnen de betrokken organisaties en inwoners meepraten over de investeringen en maatregelen. Van toerisme tot woningbouw, van leefbaarheid tot economische groei. Zo ontstaat "een goede balans van belangen."

Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden.

Meer over dit onderwerp:
Wemeldinge
Deel dit artikel:

Reageren