Jean helpt bij het aanmaken van een papieren coronapas: 'Om de digitale rompslomp te omzeilen'

"Ik wil niet dat ouderen na zaterdag weer in een isolement komen." Daarom helpt Jean Eichelsheim uit Heinkenszand senioren bij het aanmaken en printen van een coronapas: "Veel ouderen hebben geen smartphone. Ze kunnen dan dus geen QR-code laten zien en vinden het moeilijk om een geprinte coronapas aan te maken. Ik wil hen daarbij helpen."

Vanaf zaterdag is het voor iedereen verplicht om bij de ingang van veel openbare gelegenheden een QR-code te laten zien. Hiermee toon je aan dat je gevaccineerd bent, van corona bent genezen of recent negatief bent getest. Dat kan via de CoronaCheck-app of een papieren coronapas.

'Lunchen gaat na 25 september niet meer zo makkelijk'

Jean luncht iedere maand met haar 90-jarige moeder: "Toen bedacht ik me dat dát na 25 september niet meer zo makkelijk gaat. Mijn moeder heeft een seniorentelefoon en kan daar geen QR-code op krijgen, dus ze had een papieren coronapas nodig. Ik heb gekeken hoe dat werkt en er eentje voor haar aangemaakt."

Jean Eichelsheim uit Heinkenszand print coronapas voor ouderen (foto: Omroep Zeeland)

Ze plaatste een berichtje op facebook waarin ze gratis haar hulp aanbiedt: "Ik denk dat er veel behoefte is om juist al die digitale rompslomp te omzeilen voor de ouderen en een papieren versie uit te printen. Ik heb het wiel al uitgevonden, dus dan hoeven andere mensen dat niet nog een keer te doen. Dus ik dacht: ik bied me gewoon aan!"

Veel reacties heeft ze nog niet gehad op haar bericht, maar om heel Zeeland te helpen, legt ze in onderstaande instructievideo uit hoe je een papieren versie van de coronapas maakt en print.

Ook de Zeeuwse bibliotheken bieden coronahulp aan. Tijdens spreekuren van de bibliotheken, word je geholpen bij het installeren van de CoronaCheck-app of het printen van een digitale coronapas.

Deel dit artikel:

Reageren