Goedemorgen! Versoepelingen gaan bijna in, fietsprotest tegen kerncentrale en festival EEF

Goedemorgen! Het is vrijdag 24 september, bijna weekend. En een bijzonder weekend: vanaf morgen wordt namelijk de anderhalvemeterregel afgeschaft. En dan wordt het ook nog een druk weekend, want er staat een hoop op het programma! Pak je agenda er maar bij.

Eindeloos Eiland Festival in Wissenkerke in 2018 (foto: Omroep Zeeland)

Er is eindelijk weer een festival in Zeeland! Dit weekend kan je op Noord-Beveland genieten van Eindeloos Eiland Festival (EEF). Met muziek van onder andere SAURO.

Milieuorganisatie WISE organiseert dit hele weekend een fietsprotest tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. De driedaagse tocht begint vandaag om 10.00 uur in Middelburg. Vanaf daar gaat de stoet naar Borssele voor een protestlunch bij de kerncentrale. De tocht eindigt zondag in Moerdijk in Noord-Brabant.

Vandaag beginnen ook de Bodemdierendagen. Welke beestjes leven er eigenlijk onder de grond? En waar zijn ze dan precies goed voor? Door het hele land worden mensen aangespoord eens op 'bodemdierensafari' te gaan en antwoorden te zoeken op die vragen.

Goes Couture is van start (foto: Omroep Zeeland)

Goes staat de komende dagen in het teken van mode. Vorig jaar moest Goes Couture door corona nog een jaar overslaan, sinds gisteravond staan de kerkdeuren weer wijd open. Met de helft minder publiek maar mét couturier Edwin Oudshoorn - die al jurken voor Koningin Máxima en verschillende sterren ontwierp - in de hoofdrol. Hij presenteert een collectie met Zeeuwse invloeden op de Goese catwalk.

Zonnig, strakke blauwe lucht (foto: Door Piet Grim, `s-Heerenhoek)

Het weer.

Er zijn vanochtend landinwaarts nog veel wolkenvelden maar van zee komen er opklaringen, en vanmiddag is het vrij zonnig met stapelwolken. Het
wordt middags uiteindelijk 20 tot 22 graden, bij een matige zuidwestenwind.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker Goedemorgen ZWW
Deel dit artikel:

Reageren