Stoffelijke resten van vermiste Tholenaar gevonden in Frankrijk

© Omroep Zeeland
Kwist was de oudste Zeeuwse vermissing op de politiewebsite. De destijds 42-jarige Johannes Hubertus Kwist uit Tholen werd sinds 4 juli 2004 vermist. Hij vertrok met een bedrijfsauto vanaf zijn werk en keerde daarna niet meer terug.

Lekke band

De bedrijfsauto werd op 12 juli 2004 in Frankrijk bij Lyon met een lekke band teruggevonden, hemelsbreed op meer dan 600 kilometer afstand van de vindplaats van zijn lichaam. Hoe hij uit Lyon in Duinkerke belandde, is nog onbekend.
De Nederlandse politie meldde zijn vermissing ook aan Interpol waardoor hij internationaal als vermist werd geregistreerd. Onlangs werd de Nederlandse politie door de Franse collega's over de DNA-match geïnformeerd. De oudste zus van Kwist is door rechercheurs persoonlijk op de hoogte gesteld.

Geen verdere details

Zelfs wanneer het Franse politiedossier in Nederland is, staat nog niet vast dat verdere details over de vondst van het lichaam bekendgemaakt worden. Dat doet de politie alleen als er aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Wanneer die aanwijzingen er niet zijn, wordt informatie over de manier waarop de resten gevonden zijn alleen gedeeld met de familieleden.