Schalkwijk schiet Hoek naar eerste zege van het seizoen

Hoek heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Zeeuwse derdedivisionist won mede door drie treffers van Steve Schalkwijk op eigen veld met overtuigende cijfers van VVOG uit Harderwijk: 4-0.

Hoek was zeker niet de betere ploeg in de eerste helft, maar ging wel met een voorsprong rusten. In de 37e minuut kopte Alexander Embrechts goed terug op Schalkwijk, die de 1-0 binnen schoot. Dat Hoek op voorsprong kon komen dankte het aan keeper Griffin De Vroe. De sluitpost stopte al na drie minuten een strafschop.

Na rust ontsnapte Hoek toen Job Hoogedoorn 1-op-1 met De Vroe miste. De Zeeuws-Vlamingen profiteerden maximaal; een minuut later verdubbelde Schalkwijk de voorsprong. Na ruim een halfuur spelen gooide de Hoek-spits het duel definitief in het slot op aangeven van Giovanni Delannoy. Invaller Seppe Vereecke bepaalde in de slotfase de uitslag op 4-0.

De overwinning op VVOG betekende na drie gelijke spelen en twee verloren wedstrijden de eerste competitiezege van Hoek dit seizoen. In het toernooi om de KNVB Beker werd de ploeg van Lieven Gevaert dinsdag uitgeschakeld door SteDoCo.

Scoreverloop

1-0 Steve Schalkwijk (37)
2-0 Steve Schalkwijk (52)
3-0 Steve Schalkwijk (65)
4-0 Seppe Vereecke (89)

Opstelling Hoek

Griffin De Vroe, Ruben de Jager, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani, Jonathan Constansia, Aaron Verwilligen (Niels de Pauw/79), Rik Impens (Jahrdell Constansia/75), Istvan Bakx (Seppe Vereecke/75), Steve Schalkwijk (Mike Segers/87), Giovanni Delannoy

Meer over dit onderwerp:
voetbal HSV Hoek Derde Divisie VVOG
Deel dit artikel:

Reageren