TOP Arnemuiden niet opgewassen tegen PKC

TOP heeft in Papendrecht niet voor een stunt kunnen zorgen. De korfballers uit Arnemuiden konden in de openingsfase nog goed voor mee met PKC, maar vooral na rust nam de thuisploeg afstand en verloor TOP met 24-14.
TOP Arnemuiden is niet opgewassen tegen PKC en verliest met 24-14
TOP Arnemuiden is niet opgewassen tegen PKC en verliest met 24-14 © Omroep Zeeland
TOP wilde de goede serie van de afgelopen weken een vervolg geven en daar leek het in het begin redelijk in te slagen. Het initiatief lag bij PKC, maar TOP kwam dankzij Jeanine Marijs op 4-4. Hierna brak een sterke fase van PKC aan waarbij het uitliep naar 9-4. Bij TOP deden Anita de Ridder en Marijs nog wat terug voor de rust.

PKC neemt afstand na pauze

Na rust was het verschil in niveau een stuk groter. PKC was efficiënter bij de korf en wist de voorsprong te vergroten naar 20-10. Marijs, Juriaan Bouwens en Sander Kloet scoorden nog voor TOP, maar het verschil was al gemaakt.

Ondanks de nederlaag blijft TOP derde in de Ereklasse. TOP Sassenheim komt door een zege op KZ wel in punten langszij.