Netwerk achter drugslab Waterlandkerkje opgerold met grote politieactie

Met een grote politieactie in Breda denkt de politie vanmorgen een netwerk te hebben opgerold dat onder andere verantwoordelijk was voor het opzetten van het drugslab in Waterlandkerkje. Daar werd in februari al een inval gedaan. De vier mannen die toen werden aangehouden zijn nog steeds verdacht. Na de inval startte volgens de politie het onderzoek naar de "zogenaamde 'grote jongens' achter het lab".

De boerderij waar het laboratorium gevonden werd (foto: Omroep Zeeland)

In het lab aan de Nozemansweg in Waterlandkerkje werd de harddrugs methamfetamine geproduceerd. Daarnaast werd er 700 gram crystal meth, zoals de drugs ook genoemd wordt, in de loods aangetroffen.

250 agenten

Het netwerk wordt ervan verdacht een al eerder opgezet drugslab te hebben onderhouden waar veel geld mee is verdiend. Vanmorgen waren 250 politieagenten en leden van specialistische teams bij de actie betrokken. Er zijn zeven woningen en drie bedrijfspanden in Breda binnengevallen.

Vijf mannen (tussen de 28 en 60 jaar) en een vrouw (28) zijn opgepakt. Bij de actie is gezocht naar kostbaarheden en geld, ook in verborgen ruimtes. Ook financiële en inlichtingenspecialisten deden mee aan de zoekacties.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Waterlandkerkje drugslab
Deel dit artikel:

Reageren