Pattinama-Kerkhove strandt in eerste ronde in Kazachstan

Lesley Pattinama-Kerkhove is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het WTA-toernooi in Nur-Sultan, Kazachstan. De tennisster uit Zierikzee verloor in twee sets van de Russische Anastasia Potapova: 5-7, 1-6.

Lesley Pattinama-Kerkhove in actie op de baan (foto: ANP)

In de eerste set ging het lang gelijk op, nadat beide speelsters hun eerste serveerbeurt hadden verloren. Bij een 5-6 stand moest Pattinama-Kerkhove serveren om in de set te blijven, maar dat lukte niet. Daarna leek het verzet gebroken en was Potapova, de nummer 80 van de wereldranglijst, binnen een half uur klaar met de tweede set: 1-6.

Begin augustus won de Zierikzeese nog verrassend in drie sets van de Russische op het WTA-toernooi van San Jose in de Verenigde Staten. Het lukte Pattinama-Kerkhove daarna niet zich te kwalificeren voor de US Open.

Wereldranglijst

Mede dankzij haar goede prestaties op Wimbledon steeg Pattinama-Kerkhove onlangs wel naar de 148ste plaats op de wereldranglijst. Het is hoogste ranking ooit voor de 29-jarige tennisster, die het bereiken van de top 100 nog altijd als voornaamste doel heeft.

Meer over dit onderwerp:
Zierikzee tennis Lesley Pattinama-Kerkhove
Deel dit artikel:

Reageren