OM eist 120 uur werkstraf tegen jonge overvaller tankstation

Tegen een 16-jarige jongen uit Middelburg is 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist. Hij wordt ervan verdacht in september vorig jaar een tankstation in Middelburg te hebben overvallen.

Overval op Middelburgs tankstation op 5 september 2020 (foto: HV Zeeland)

Het Openbaar Ministerie laat weten dat er bij de formulering van de strafeis rekening is gehouden met de ernst van het strafbare feit maar ook met de ontwikkeling van de jonge verdachte. Daarbij zijn de adviezen van deskundigen opgevolgd.

Geld en sigaretten

De jongen zou 267 euro en sigaretten buit hebben gemaakt. Hij bedreigde de medewerker met een mes. Naast diefstal met geweld, wordt hij ook van afpersing verdacht.

Burgernetbericht

Het tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg werd op zaterdag 5 september 2020 's ochtends rond 08.15 uur overvallen. Al direct was duidelijk dat het om een jonge overvaller ging. Na de overval is door de politie een signalement verspreid. Naar aanleiding van het Burgernetbericht hebben getuigen zich gemeld. Onder andere op basis van hun verklaringen is de politie de jongen, die toen 15 jaar was, op het spoor gekomen.

Over twee weken doet de rechtbank in Middelburg uitspraak.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
rechtbank overval tankstation jonge verdachte
Deel dit artikel:

Reageren