Zeeuwse Chantal is in 'alienland' New Mexico

Chantal uit Hulst rijdt op dit moment door de woestijn in New Mexico, waar je anderhalf uur kunt rijden zonder een huis, dorp of tankstation tegen te komen. "Maar de stroopwafels moeten toch het land door", lacht ze.
Chantal ZIB Zeeuw in het Buitenland Verenigde Staten
Chantal, onze Zeeuw in Amerika © Omroep Zeeland
"We hebben een park gevonden waar een elektriciteitspaal zit, dus we zitten een beetje naar de bergen te staren en ondertussen te werken", vertelt de Zeeuwse. Dat is een unicum, want de meeste kampeerplekken in de buurt zijn vrij primitief. "Het is ook echt een niemandsland hier. Het enige wat je ziet is een prairie-achtig gebied."

Aliens en ufo's

Dat dit niemandsland door velen geassocieerd wordt met aliens en ufo's is dan ook niet verrassend. "In 1947 zijn hier ooit zogenaamd ufo's gezien", vertelt Chantal. "Pas geleden is er een rapport uitgekomen van de overheid waarin staat dat ze niet kunnen bewijzen dat het geen ufo's waren. Daardoor is het toerisme weer met twintig procent gestegen." De meeste dorpjes lopen dan ook over van de alienmusea, giftshops en zelfs bordelen met alienthema.
In Zeeland spotten verschillende mensen gisteravond ook ufo's. De verklaring was echter snel gevonden.
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont.
Chantal (38) is opgegroeid in Hulst, maar terechtgekomen in de Verenigde Staten. Ze heeft daar haar eigen stroopwafelbedrijf. Omdat ze een vaste woonplaats beu was, heeft ze haar huis verkocht en leidt een nomadenbestaan in Canada en de Verenigde Staten.